OŚWIADCZENIE WOLNYCH KONOPI W SPRAWIE ZATRZYMANIA KORY | CNBS.pl - Zielone źródło informacji | Marihuana i Konopie

• Wykop

OŚWIADCZENIE WOLNYCH KONOPI W SPRAWIE ZATRZYMANIA KORY

kora zatrzymana za marihuanę

Stowarzyszenie Wolne Konopie wydały oświadczenie w związku z zatrzymaniem Kory prze policję. Znaleziono w jej mieszkaniu 3 gramy marihuany w dość podejrzanych okolicznościach.

Kolejny raz mamy przyjemność przyjrzeć się polityce przeciwdziałania narkomanii w Polsce. Stołeczni funkcjonariusze chcąc złapać dilerów z Jamajki zatrzymują ikonę polskiej muzyki rockowej. Ich praca opłacana z naszych podatków jest ważna, służy temu, by nasze dzieci nie paliły marihuany (alkohol pić mogą, dlatego jest w sklepach). Rządzące służbami statystyki wykrywalności przestępstw znów pójdą w górę, w końcu jest przestępstwo i jest sprawca. Przez media przetoczy się fala krytyki pomieszana z niedowierzaniem. Po Jamalu, Ostr, Bottle in England czy basisty T-Love jest to kolejny sukces w walce o trzeźwość artystów i narodu, w końcu, jak twierdzi policja i senator Piotrowski (PiS), tylko w ten sposób można dotrzeć do dilerów, bo według niego każdy diler ma przy sobie nie więcej niż 1 gram.

Kolejne absurdalne zatrzymanie jest dobrą okazją do podjęcia rozmów nad zgłoszoną 25 maja b.r. nowelą zaproponowaną przez Polską Sieć Polityki Narkotykowej (i popartą przez posłów RP i PO) , gdzie znajduje się delegacja dla Ministra Sprawiedliwości do sporządzenia tabeli wartości granicznych – aby policja na tej podstawie mogła odstąpić od czynności i poszukać prawdziwych przestępców. Być może Donalda Tuska skłoni do zastanowienia się nad tym problemem jego młodzieżówka – Stowarzyszenie Młodzi Demokraci – wszak jej obecny szef, Bartosz Domaszewicz, bardzo lubi sobie zapalić skręta z jednym z naszych czołowych działaczy. Czy może jednak on też musi wpaść, żeby Szeryf otworzył oczy ?

Sekretarz Stowarzyszenia Wolne Konopie

apl. adw. Stelios Alewras

tel: 791 32 55 99

P.S. Warto zauważyć, że zatrzymanie Kory miało miejsce po tym, jak w ostatnim numerze tygodnika Wprost oświadczyła, że gdyby miała taką możliwość to chętnie by sobie zapaliła marihuanę. Czy to całokowity przypadek, że została zatrzymana, czy też służby mają interes w „zepsuciu” mainstrimowej reputacji artystki, chcąc ją zastraszyć i chcąc ją zastraszyć i przeszkodzić  w karierze muzycznej?

Źródło: http://wolnekonopie.org/index.php/2012/06/12/oswiadczenie-wolnych-konopi-w-sprawie-zatrzymania-kory/

Reklama: